Ik ben Jolies van der Kamp, geboren in 1970. Ik woon in de buurtschap Haerst, precies op de grens tussen Zwolle en Hasselt. In 1991 ben ik getrouwd en samen hebben we vier inmiddels volwassen kinderen, vier schoonkinderen en genieten we intens van twee prachtige kleinkinderen.

Ik word helemaal blij van de lente, met de geuren, kleuren, geluiden en temperaturen die daarbij horen…

Ik houd o.a. van lezen en mezelf ontwikkelen. Verder kan ik erg genieten van contacten met andere mensen (al vind ik het ook heerlijk om alleen te zijn), en word ik helemaal blij van de lente, met de geuren, kleuren, geluiden en temperaturen die daarbij horen. Heerlijk om dan buiten te zijn.

JO-EL Coaching & Time-out is vanuit mijn passie ontstaan. Een passie die ik ontdekte toen ik zelf in therapie was. Mijn eigen levenservaringen hebben er aan bijgedragen dat ik mijn hart ben gaan volgen.  

Ik ontdekte steeds meer dat het contact met mensen, een luisterend oor bieden, kijken naar wat de ander bezighoudt en de vraag ‘hoe komt het dat men doet zoals men doet?’ mij telkens weer boeit en echt mijn interesse heeft.

Jarenlang ben ik thuisblijfmoeder geweest en leek ik verder geen ambities te hebben. Eigenlijk wist ik niet eens goed wie ik was en al helemaal niet wat ik wilde.

In 2011 kwam de cursus Persoonlijke Ontwikkeling van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort, op mijn pad. Tijdens deze cursus begon ik pas te ontdekken wie ik eigenlijk ben en vooral ook mág zijn.

Ik kwam tot de ontdekking dat er nog heel wat werk te doen was voordat er balans was in mijn leven.

Tijdens de cursus op de EH ontdekte ik hoe leuk ik het vond om naast de zorg voor mijn gezin, ook andere dingen te ontdekken en te leren. Ik verlangde naar meer en besloot in 2012 de vier jarige opleiding van Koinonia – Contextueel Pastoraat te gaan doen.

In het eerste jaar werden er veel confronterende thema’s uit mijn eigen leven zichtbaar, en ontdekte ik dat er nog heel wat werk te doen was voordat er balans was in mijn leven. Daarom besloot ik na dat eerste jaar te stoppen en in therapie te gaan. Na twee jaar pauze, heb ik het in 2015 weer opgepakt en uiteindelijk afgerond met een scriptie.

In november 2019 heb ik de Basis Coachopleiding van TotalBalance afgerond, en in het najaar van 2020 hoop ik te kunnen starten met de Senior Training van Total Balance. Momenteel ben ik nog bezig met een twee jarige opleiding tot Contextueel (iDNA) Coach, en een cursus Therapeutische Vorming. Daarnaast heb ik bij het instituut Leren over Leven de training ‘Duplopoppetjes als hulpmiddel’ gevolgd, waarvan er komend najaar nog een paar verdiepingsdagen zullen zijn. Verder heb ik de diploma’s Innerlijk Kind Therapie, en HSP Coach behaald en ben ik vanaf 2019 op vrijwillige basis, als groeps- en klasleider werkzaam bij Koinonia, Contextueel Pastoraat, waar ik een aantal cursisten mag coachen in hun leerproces.

En net als bij het coachen, wil ik me steeds meer leren afstemmen op God – wat wil Hij dat ik doe?

Omdat ik het coach-zijn serieus neem, en de vrouwen die daarvoor bij mij komen zo goed mogelijk wil kunnen begeleiden en ondersteunen, vind ik het heel belangrijk om me te blijven ontwikkelen door middel van opleidingen, cursussen, boeken, etc. Maar ik vind het ook leuk en geniet van alles wat ik lees en leer. Daarnaast maak ik met veel plezier deel uit van een intervisiegroep en volg ik met enige regelmaat supervisie.

De honger blijft, en er staat nog veel meer op mijn ‘nog graag te willen doen’lijst, maar niet alles kan, of kan tegelijk. Daarbij wil ik me net als bij het coachen, steeds meer leren afstemmen op God – wat wil Hij dat ik doe?  

Het is mijn verlangen dat zij tot bloei mogen komen en vrucht gaan dragen tot eer van onze Schepper

Het is voor mij een spannende, maar prachtige uitdaging om vrouwen (en mannen) te coachen en samen met hen op zoek te gaan naar hun passies en dromen. Het is mijn verlangen dat daardoor patronen worden doorbroken en klachten gaan verminderen, zodat zij tot bloei mogen komen en vrucht gaan dragen tot eer van onze Schepper.

Woorden die bij mij passen zijn: betrokken, betrouwbaar, empathisch, doorzetter, luisterend, vrijgevend, en zonder oordeel. Denk je dat dit bij jou past? Dan hoop ik dat we elkaar gaan ontmoeten…

Klik hier om een afspraak te maken.