Ik ben Jolies van der Kamp, geboren in 1970. Ik woon in de buurtschap Haerst, precies op de grens tussen Zwolle en Hasselt. In 1991 ben ik getrouwd en samen hebben we vier inmiddels volwassen kinderen, vier schoonkinderen en mogen we genieten van drie prachtige kleinkinderen.

Ik word helemaal blij van de lente, met de geuren, kleuren, geluiden en temperaturen die daarbij horen…

Ik houd o.a. van lezen en mezelf ontwikkelen. Verder kan ik erg genieten van contacten met andere mensen (al vind ik het ook heerlijk om alleen te zijn), en word ik helemaal blij van de lente, met de geuren, kleuren, geluiden en temperaturen die daarbij horen. Heerlijk om dan buiten te zijn.

JO-EL Coaching & Time-out is vanuit mijn passie ontstaan. Een passie die ik ontdekte toen ik zelf in therapie was. Mijn eigen levenservaringen hebben er aan bijgedragen dat ik mijn hart ben gaan volgen.  

Ik ontdekte steeds meer dat het contact met mensen, een luisterend oor bieden, kijken naar wat de ander bezighoudt en de vraag ‘hoe komt het dat men doet zoals men doet?’ mij telkens weer boeit en echt mijn interesse heeft.

Jarenlang ben ik thuisblijfmoeder geweest en leek ik verder geen ambities te hebben. Eigenlijk wist ik niet eens goed wie ik was en al helemaal niet wat ik wilde.

In 2011 kwam de cursus Persoonlijke Ontwikkeling van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort, op mijn pad. Tijdens deze cursus begon ik pas te ontdekken wie ik eigenlijk ben en vooral ook mág zijn.

In het eerste jaar werden er veel confronterende thema’s uit mijn eigen leven zichtbaar en werd duidelijk dat er nog wel wat moest gebeuren voordat mijn leven in balans was.

Ik ontdekte eveneens hoe leuk ik het vond om naast de zorg voor mijn gezin en alle leuke en minder leuke dingen die daarbij hoorden, vooral óók andere dingen te ontdekken en te leren. Het smaakte naar meer, en daarom besloot ik in 2012 de vier jarige cursus van Koinonia – Contextueel Pastoraat te gaan doen.

In het eerste jaar werden er veel confronterende thema’s uit mijn eigen leven zichtbaar en werd duidelijk dat er nog wel wat moest gebeuren voordat mijn leven in balans was. Daarom besloot ik na dat eerste jaar niet door te gaan naar het tweede jaar, maar eerst in therapie te gaan. Na twee jaar pauze heb ik het in 2015 weer opgepakt en uiteindelijk afgerond met een scriptie.

Daarna heb ik zowel de Basis Coach training (2019) als de Senior Coach training (2021) van TotalBalance afgerond, en bij Civas een paar cursussen over HSP, ACT, RET, Innerlijk kind therapie, en zelfontwikkeling gedaan. En nu hoop ik in september te starten met de Opleiding Christelijke Ervaringsgerichte Hulpverlening bij Spectrum in Hattem.

En net als bij het coachen, wil ik me steeds meer leren afstemmen op God – wat wil Hij dat ik doe?

Omdat ik het coachen serieus neem, en de vrouwen die daarvoor bij mij komen zo goed mogelijk wil kunnen begeleiden en ondersteunen, vind ik het heel belangrijk om me te blíjven ontwikkelen door middel van opleidingen, cursussen, boeken lezen, etc. Maar ik vind het ook leuk en geniet van alles wat ik lees en leer. Ik maak daarom ook met veel plezier deel uit van een intervisiegroep en volg met enige regelmaat supervisie.

De honger blijft, en er is nog veel meer dat ik wel zou willen doen en leren, maar niet alles kan, of kan tegelijk. Daarbij wil ik me net als bij het coachen, steeds meer leren afstemmen op God – wat wil Hij dat ik doe?  

Het is mijn verlangen dat zij tot bloei mogen komen en vrucht gaan dragen tot eer van onze Schepper

Het is voor mij een spannende, maar prachtige uitdaging om vrouwen te coachen en samen met hen op zoek te gaan naar hun passies en dromen. Ik wil er graag voor hen zijn en hen ondersteunen tijdens deze zoektocht. Het is mijn verlangen dat daardoor patronen worden doorbroken en klachten gaan verminderen, zodat zij tot bloei mogen komen en vrucht gaan dragen tot eer van onze Schepper.

Woorden die bij mij passen zijn: betrokken, betrouwbaar, empathisch, doorzetter, luisterend, vrijgevig, en zonder oordeel. Denk je dat dit bij jou past? Dan hoop ik dat we elkaar gaan ontmoeten. Je bent van harte welkom!

Klik hier om een afspraak te maken.